29 Ocak 2015 Perşembe

SENİN DERİN



SENİN DERİN


Zamana kafa tutan deri ceketler, montlar, trençkotlar gardroplarımızda, vitrinlerde durduğundan daha iyi duruyor. Hepimiz bu konuda hem fikiriz. :) Bu yüzden yıllarca severek giyeceğimiz bir deri ceketi alırken iyi düşünmemiz ve doğru seçimler yapmamız gerekmekte.

Peki Bu Deri Alışverişini Nasıl yapmalı?

Deri montlar, yıllarca kullanabileceğiniz sağlam ürünlerdir. Bu yüzden de satın almadan önce, satın alacağınız modelin vücut tipinize uyum sağlayıp sağlamadığına kesinlikle emin olmanız gerekir.

İşte onlarca model arasından size ve vücudunuza uygun modeli kolaylıkla belirleyebilmek için birkaç ufak ipucu:





1) Eğer ELMA vücut tipinde bir kadınsanız, kamufle etmek isteyeceğiniz bölgeleriniz tabii ki basen ve bel çevreniz olacaktır. Bu sebeple basenlerinizi örtecek uzunlukta bir deri ceket öncelikli seçiminiz olmalı. Bu uzunlukta, büyük tokalı ya da kemerli ve vücudunuzu sarmayan modeller basenlerinizi kapatacağı gibi göbek bölgenizdeki fazlalıkları da yok edecektir. Elma vücut tipinde kadınların dikkat etmesi gereken bir diğer özellik ise, montunuzun aksesuarlarının veya ceplerinin bel hizasında değil göğüs hizasında olması gerektiğidir.







2) Hepimizin bildiği gibi, ARMUT vücut tipine sahip kadınlar, sürekli basenlerinden şikayetçi olurlar. E haksız sayılmazlar, çünkü incecik bellerinin devamında gelen geniş basenler çok dikkat çekici olabilir. Peki armut vücut tipine sahip kadınlar nasıl ceketleri tercih etmeli? Bu sorunun anahtar cevabı ‘vatka’. Vatkalı modeller, kalçanın genişliği ile omuzların darlığını dengeleyecek ve orantılı bir vücut görüntüsü oluşturacaktır. Belde bitiveren ceketlerden kesinlikle uzak durması gerekir armut vücut tipine sahip kadınların. Bütün bunlara ek olarak, ceketin göğsünde yer alan büyük cepler, büyük tokaları da rahatlıkla kullanabilirler.










3) Bazı kadınlar da deri ceket için yaratılmış diyebileceğimiz KUM SAATİ vücut tipine sahiptir. Bu vücut tipi, ince bir bel, orantılı genişlikte omuz ve kalçalarla tarif edilir. Bu vücut tipine sahip hanımlar, uzun ve yakalı modellerden uzak durmalı. Slim-fit olarak adlandırılan modelleri tercih etmelidir.








4) DİKDÖRTGEN vücut tipine sahip kadınlar, bel, basen ve göğüs ölçüleri birbirine çok yakın olduğundan dişiliği ön plana çıkaran modelleri tercih etmelidir. Bel çevresinde daralan ve basenlere kadar uzanan modeller tercih etmeleri gereken modellerdir. Ayrıca vurguyu belde toplayan ve aksesuarlarıyla göğüs bölgesine dikkat çeken modeller dikdörtgen vücut tipine sahip kadınlar için en uygun kesimlerdir.






Siz de ip uçlarımızdan faydalanarak, vücudunuza en uygun deri ceket modelini seçebilirsiniz. Nasıl bir model aradığınıza karar verdiyseniz, haydi alışverişe! :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder