20 Haziran 2014 Cuma

Eskiyen Derilerden Çiçek Broşlar

Bizce deri yaşayan bir malzemedir. Tabii yaşatmak istediğiniz kadar...
Deri kıyafet ve aksesuarları seviyorsanız ama gardırobunuzda modası geçmiş ya da artık kullanmak istemediğiniz deri eşyalarınız varsa, artık onları hayata döndürme zamanı!
İşte sizlere kendinize yepyeni ve şık bir broş yaratmanız için, evde kolayca yapabileceğiniz ufak bir öneri:


Deri kıyafetlerinizi gardırobunuzdan çıkarın ve yapacağınız aksesuarın hangi renkte olmasını istiyorsanız o renge göre bir tanesini seçin. Kıyafetinizi, yapmak istediğiniz broşun büyüklüğüne göre ayarlayabileceğiniz kalınlıkta bir şerit halinde kesin.
·         Kestiğiniz şeridin bir kenarını, sivri uçlar oluşturacak şekilde zikzak ya da dairesel şekiller oluşturacak şekilde yuvarlayarak kesip şekillendirin.
·          İğne yardımıyla, kestiğiniz şeridin alt kısmı boyunca bir önden bir arkadan geçecek şekilde ipliğinizi geçirin.
·          Tüm şeride ipliği geçirdikten sonra, ipliği fazla kalan kısmından çekerek, şekillendirdiğiniz deri şeridinizi büzüp çiçek şekline getirin ve açılmayacak şekilde dikin.
·          Çiçeğinizin arkasına sıvı silikon yardımıyla broş iğnesi yapıştırın. Zevkinize göre iki farklı renkte deri şeridi yanyana koyup iplik geçirerek yapabilir, böylece daha renkli broşlar elde edebilirsiniz. Artan derileri saklamayı ve daha sonraki yaratıcı projelerinizde kullanmayı unutmayın. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder